zondag 29 januari 2012

In de knoop, zonder knoop.....



Maar nu af en met knopen.
Deze jurk maakte ik al in oktober. Maar ik kwam meerdere keren in de knoop. Het was een lastige omschrijving en ik heb meerdere malen iets los moeten halen.
Toen de jurk af was,moesten er nog knopen aan.
Dit bleef dus steeds liggen, en eindelijk zijn er afgelopen week knopen aangekomen.



Het leek me een heerlijke jurk voor in de winter, maar helaas staat het bij Sophie als een hobbezak. Sophie is smal, en de jurk valt wijd. Nu is de jurk nog aan de grote kant, dus ik laat 'm gewoon een jaar hangen. Wie weet, zit de jurk volgend jaar beter.
Laten we het hopen!

vrijdag 27 januari 2012

Naamslingers voor twee broertjes

Op verzoek maakte ik nog twee naamslingers voor twee broertjes.



zondag 22 januari 2012

Give away applicatie enzo

Applicatie enzo (http://applicatie-en-zo.blogspot.com) heeft een give away. Natuurlijk waag ik een gokje, want onderstaande borduurpatroon zou ik erg graag willen hebben voor op het badjasje dat ik ga maken voor de eerste verjaardag van Finn.

zaterdag 14 januari 2012

Een oud t-shirt en een halve meter stof......

Hier maakte ik een pyjama mee voor Sophie.
Ik had een patroon in de Ottobre gezien, en ik wilde eens proberen een pyjama te maken. Nog nooit gedaan, dus wilde ik niet meteen een mooie tricot hiervoor gebruiken. Ooit kocht ik eens een gebloemde tricot, maar echt mooi vond ik deze lap niet meer. Aangezien ik hier maar een halve meter van had, werd dit samen met een blauw t-shirt van mij de basis voor de pyjama.



Op een paar kleine schoonheidsfoutjes na is de pyjama goed gelukt. De bies aan de pijpen zit er niet helemaal perfect op, omdat de blauwe stof hele dunne, lastig te naaien tricot is. De halsbies heb ik aangepast. Daar had ik het idee van dat het patroon niet helemaal klopt. Als ik het patroon zou volgen zou Sophie de pyjama nooit over haar hoofd krijgen. En ze heeft al een hekel aan pyjama's die strak over het hoofd gaan.
Zelf vindt ze de pyjama mooi. "Ohh, isse mooie bloemetjes. Isse pyjama voor Sophie!"
Afgelopen week kwam ook ineens het verzoek: 'Mama moet ook jurk voor pop maken.'
Dus pop krijgt binnenkort ook een nieuwe jurk.